:: debaran berBIG

semalam aku dah post pasal checklist utk camping, makin hari makin dekat plak camping ni. kalau camping lain tu aku x risau sangat, tapi camping yg satu ni lain macam skit..adventure dan lasak. lagi adventure, camp ktorang dekat asrama je..hadoi..haha..tu bukan mencabar kan. semalam dah beli sikit barang wajib utk camping, tadi pun ada lagi duit terbang,haish...antara barang2 yg d wajibkan oleh pihak IPG..


wisel
kasut Adidas Kampung / kasut potong gata (getah)
torchlight murah jer
rain coat..x wajib tapi penting juga lagi2 musim ujan nih..
baru ingat hari membeli-belah ari Sabtu adalah hari tanpa plastik!
kalau nak plastik kena cas 20 sen..
bukan Milimewa ja,kedai runcit pun cas tau.
penting sebelum berkemah buat perjumpaan..
(bagi program perkemahan yg rasmi la)
skarang tinggal packing2 barang, jangan bawa beg beroda plak macam orang mau pindah. cek2 senarai yg sudah d buat, pastikan x ada yg tinggal, tidur puas2 sebelum kem hehehe..
pastikan sihat fizikal dan mental, okeh boleh teruskan perkemahan..harap2 aku ok2 ja la kem nanti walaupun skarang on the way mau demam2 suda ni..hussshh! (bunyi sedut hingus) hehehe..buat kawan2 sebatch ku, selamat berBIG! don't big your body suda la sebab makan 6 kali sehari ni. hahaha..babai! 


p/s : henpon tidak d benarkan semasa perkemahan, seronok kan?? 
kembali ke zaman batu.
(BIG = Bina Insan Guru)

37 thoughts on “:: debaran berBIG”

  1. hahaha..
    btul..kerjasama..
    harap nnt sy x lemas sbb x pandai berenang dan tgn x keras sbb x pandai berkayak...
    sungguh kekurangan sy ni huhu..

  2. isk,manusia ni memang fitrahnya kurang,malahan bermula dengan kekosongan...camner nak isi kekosongan & kekurangan itu?belajar la...BIG ni pom salah satu cara blajar gak tau...

  3. ok..thanks..
    kdg2 diri ni je x bersedia mnghadapi yg susah2..nk senang je..huu
    pd hal, abis study wajib duk pedalaman..

  4. eh2..ada plak..hehe..
    bkn wajib utk smua bakal cekgu ke..
    hahaha..
    BIG tu kira ajar kita mcm mana susahnya duk pedalaman kn..hehe..

  5. @tun teja : best kan? skrg baru rasa camping tu best!

    @incik Achie : baru balik ari khamis tu..masih penat.hehehe..gud morning too!