:: Selamat Hari Ibu .. miss you so much! ♥

first of all aku nak wish kepada semua ibu ibu d dunia ni (especially yg terbaca post ni) "selamat hari ibu"


niat kita sambut hari ibu ni adalah untuk meraikan seorang insan mulia bernama IBU. ada jugak aku terbaca di Wikipedia pasal sejarah Hari Ibu ni..mmm..itu orang Barat la kan. kita Malaysia buat cara kita. bukan mau remember mother orang lain..but remember our mother's sacrifice for us. 


cehh..speking pulak..tapi entry ni memang aku mau feeling la.. :)
apa yg korang buat or hadiahkan sempena hari ibu ni? kalau aku, aku tak buat apa apa..sebab ibu aku jauh dari aku. lama suda kami tak jumpa..masa aku darjah 2..time tu umur aku 8 tahun. sekarang aku suda 22. bayangkan 15 tahun aku tak jumpa..sapa tak sedih n sapa tak rindu kan..I always remember her face sebab dialah ibu yg melahirkan aku dulu dan membesarkan aku walaupun sekejap. it's all because my parent were divorced. harap korang n kawan kawan aku faham mengapa aku tak story about my mother.. macam mana juga mau story kan sedangkan aku lama tak jumpa dia..
apa apa pun aku sentiasa berdoa supaya aku berjumpa dengan dia suatu hari nanti. Insya Allah..aku dan mother lost contact since I was 8 years old. sejak tu jugak aku tak penah sebut "Mama" to my mother..nenek aku kata, ibu aku adalah seorang menantu yg baik dan cantik. give praise to your mum. tapi aku tak mewarisi kelebihan beliau, aku lebih mewarisi bapa aku. hehe (ya. aku tak cantik)
see everybody put their mother's pic as their profile pic in fb..aku hanya mampu melihat..tapi aku gembira sebab mereka menghargai ibu mereka! :) 


if one day I meet my mum, I will live with her, give my love for her and make her always happy.
aku teringin ada keluarga yg bahagia n sempurna macam orang lain. tapi kehidupan ni tak kan sempurna kan. pasti ada hikmah d sebalik semua ni..
otherwise, walaupun orang akan kata aku ni kekurangan kasih sayang, tapi semua tu bukan penghalang untuk berjaya dalam hidup kan? kadang kadang ada orang yg parents dorang bercerai pun mesti dorang lebih cenderung kepada perlakuan devian. (hah! devian apa tu?) devian tu perlakuan jahat la macam tu..contohnya cerita Jeffrey Dahmer. tak kenal Jeffrey Dahmer? aku pun tak kenal. haha (gogel kat wikipedia ya) mungkin, aku terbagi korang contoh yg dasat tapi itulah contoh perlakuan devian yg kekurangan kasih sayang.


bagi aku, memang penting kasih sayang kedua ibubapa ni, tapi berjaya dalam hidup pun penting. cuba tengok orang yg masih ada kedua dua ibubapa. masih jugak menyusahkan dorang kan? walaupun aku membesar tanpa ibu d sisi, tapi aku membesar dengan nenek aku yg sangat penyayang. she always give me the best. dengan doa doa dan kasih sayang yg beliau bagi, aku dapat menikmati kehidupan yg ada masa hadapan. sorry sebab melampau lampau dalam blog ni. just sharing bah kan. :)
jadikan kekurangan itu sbgai semangat utk berjaya.


song for mum, "Mama, you're the queen of my heart"


♥♥♥ to my mum, "I just want you to know that I love you so much and I hope we'll meet again soon. you are the best mum I ever have" ♥♥♥ 

p/s : sorry for grammar mistake, minta puji kan mau juga guna English. mmm..

This entry was posted . Bookmark the permalink.

29 thoughts on “:: Selamat Hari Ibu .. miss you so much! ♥”

  1. bile sy baca crite awk niha.. i can tell that u're a good daughter.. mak awk msti bangga ade anak perempuan mcm awak.. takpe laa.. ni suma bahagian masing2.. Allah tu lagi tahu apa yg terbaik utk kita semua.. dan lagi satu, x baik taw kata awk x cantik.. manis je sy tengok.. hehe

  2. >> si Daun Ceri, Far8 Budak Baik, Nyna, Achik & Afiq :
    time baca komen korang, tiba2 mataku berair..apa2 pun thanks! :)

  3. hehe.. kakak pon lucky sebenarnya sbb dapat ksh syg dr nenek :). some people never get da chance to see or know their grandmother. huhu..so,jgn sedih2 k..^^ Saya ada..ehehe :)

  4. dyg tadi pagi g aku baca ni entri. tapi aku tak berani mau komen apa..

    baca komen2 dorang ni.. tersentuh jua ku.. hurmmm apa-apa pun be strong k... ^^

    mesti dia mama ko pun rindu ko juga..^^

  5. >> Jul : tima kasih..huhu..tu la aku pun sedih smpai kuar air mata baca komen dorg..mmm..

    >> bro Khalis : trima kasih ya..insya Allah :)

  6. dayang..
    huhu
    bagus entri ni..bwat org lain brsyukur dn menghargai ibu2 yg ada.
    dyg, smoga dpt brjmpa emak dyg.

    jgn sedih

    p/s: english dyg bagus =)

  7. >> Aina, Nursyamime, Mish, Nur, Cikida, & Shamsudin.. terima kasih atas support korang. :) alhamdulillah ada kawan yg supportive mcm korg ^^