:: apa planning cuti korang?

selamat berhari Sabtu!


sekarang sudah mula musim cuti sekolah, mesti ramai yg da plan mau pegi mana mana kan..ada yg g melancong, pegi I-City (bila la aku akan sampai ke sini..), shopping (sebab gaji da kluar. haha) dan tak kurang jugak yg duduk d rumah sambil mengadap laptop (macam aku)..
sebelum cuti aku da planning macam macam, antaranya sesi jahit menjahit (coming soon)..pastu online, tengok tv, duduk rumah, makan, tido tapi agak mustahil utk aku start belajar subjek subjek Semester 2. haha..
utk pengetahuan korang korang yg berada d Sabah,
Jun ni banyak event menarik kat Sabah..


yg ni akan diadakan d Kompleks Stadium Likas, ada Mizz Nina ya..4-11Jun - Sabah Mega Karnival

Sabah Mega Karnival
ini pulak after 5 tahun tak datang Sabah akhirnya kau datang jugak :D
Karnival Jom Heboh di Perkarangan Kompleks Stadium Likas pd 25-26 Jun
Karnival Jom Heboh
bolehlah datang dengan family dan kawan kawan kan..ngam betul Karnival Jom Heboh tu kan time gaji da kluar..haha..ibubapa sekalian, awasi anak anda.
perayaan Pesta Kaamatan juga diadakan pd 31 Mei ini..Kotobian Tadau Tagazo do Kaamatan. eh..ngam ka? huhu..ni bahasa Kadazan Dusun kan sebab ada 'z'.
Sabah bukan la negeri yg jenis suka buat pesta atau karnival, tapi kebanyakkan pesta di Sabah ni lebih kepada aktiviti yg libatkan keluarga contohnya Pesta Nelayan kat kampung aku ni semua aktiviti kekeluargaan..Pesta Rumbia pun aktiviti kekeluargaan, makan ambuyat. haha..so, don't misunderstand about 'pesta' in Sabah. kalau mau tahu pasal pesta pesta ni, tunggu la kalau aku da ada dslr tuh..haha..
bagi yg baru balik ke rumah tu, happy holiday & have a safety journey!


p/s : jangan lupa, hari ni Hari Tanpa Plastik. 

This entry was posted . Bookmark the permalink.

19 thoughts on “:: apa planning cuti korang?”

  1. Aina, enjoy! u too..

    Jul..coklat2..(tiba2)

    Afiq, serious? pulau sipadan ada Nemo pastu ada batu karang, ikan, resort..hahaha..oits, jom g maktab sy hehe..

    kak LM, akak bestnya bershopping! nnt post la gmbr jln2 d Qatar ya kak.. :)

  2. itu je ada kat sipadan?ahahaha
    ikan duyung xde ke?haha

    nth lah. xtw lagi. ikut kwn2. agpon lambat lagi bulan 12. haha

  3. Afiq, ala..g je la..byk lg yg best2 kt sipadan tu kot..x penah g..haha..ce gogel..hehe..

    bro mykhalis, la..skrg turn budak2 cuti skolah..bawak le dorang bercuti..hehe..

  4. cik Tomato : ala..duk d umah pun best jugak klu dpt on9 hari2..haha

    cik Nadia : yeah! time cuti la dpt luangkan masa ngan family..

    Mish : Kaamatan i tak g..huhu..lom penah g lg..tahun depan la dear..hihi.. :)