:: Aku bebas!

dear pembaca blog ini,


blog ni bebas dari Malware suda! yeah! kenapakah aku terlalu gembira? sebab macam dua minggu ja aku tak update blog ni..(follower pun tak bergerak) hehehe..akhirnya, aku tak lagi dirundung susah hati sebab tak dapat buka blog sendiri guna Chrome, hanya menunggu Mozilla Firefox loading lama lama baru dapat buka blog..


tiba tiba aku terlintas d fikiran untuk memanjangkan 'masalah' ini ke group We Are Sabahan Blogger Mania (WSB)..akhirnya dengan bantuan encik Joeville dan encik Samizul akhirnya........
akhirnya blog aku sihat, selamat dan boleh suda blogwalking ke blog korang..terima kasih ya!


punca Malware tu rupanya dari widget yg aku pasang sendiri, tapi ntah bila pulak dia masuk. nasib dorang suruh aku cek satu satu kod d widget tu. sikiiit lagi aku mau putus asa. si Fathia pun, eh..FA pun ada jugak tolong usahakan pencarian 'nikbir09' tu ngan si Wawa..tapi tak jumpa jugak..sebab widget tu duduk kat bawah blog aku. hahaha..aduih..tu la pasang lagi banyak banyak widget.


widget yg aku pasang tu 'Saving Energy' tu, tapi aku delete terus la..nanti takut datang lagi..
senang ja bah caranya..cari semua widget yg ambik dari tenet, pastu copy code ' nikbir09.ws' tu then klik 'Ctrl + f ' paste ' nikbir.09 ' tu, kalau jumpa d mana mana widget delete la nikbir tuu..siap dan selamat. tapi berhati-hati juga la d masa depan.. 


bye bye nikbir09!  welcome my friends. :) 


bebas itu banyak maksud, bebas dari peperiksaan, bebas dari relationship, bebas dari Malware! haha
kebetulan baru habis paper tadi, mood cuti dan mengadap laptop sepanjang masa. bagus blogwalking kan..
aku mengerjakan something, coming soon.. :)


10 thoughts on “:: Aku bebas!”

  1. haha. a'ah. kalau baca kat link 2.
    ada cara nak buang nikbor09.ws kat widget..
    eeeee...orang bagi link xnk baca ahahaha

  2. Afiq, da try g sana ari tu..lain mcm je..ingat kan spam trus ignore..hahaha..

    FA, enjoy blogging. haha..(tba2)

    Zurina, mekasih2..hehe :)

  3. tahniah dayang..dah settle ye?maaf akak tak tau dyg kena malware...huhu..maaf ye dik/opss..akak da tutup fb tau..guna yg lain.klu akak tau akak dah bg ubat yg cik pandol bg akak tu..kot2 mujarab

  4. kak LM, x apa kak sbb sy da cari d blog akak gak pasal Malware tu. ada dlu akak bg kan..sy da donload gak anti-Malware masih xdpt..rupanya Malware tu kat widget..huhu..

    adik Alia, nasib dan untung..hahaha