:: Angry Bird!



Angry Bird..cek la mana mana laptop kawan kawan mesti ada game ni..best giler giler hahaha..
walaupun entri pasal Angry Bird ni ramai da yg buat tapi aku mau buat jugak. hehe..sebab game ni best dan nampak macam simple ja tapi akan membuatkan kita marah bukan bird yg marah..
firstly, Angry Bird ni kami main di Ipad classmate ja..biasa la kebaruan..
tapi sekarang ada da versi komputer punya..dalam kelas aku pun sudah infected sama game ni, so kami main la Angry Bird sampai la ke asrama sekali punn..
Birds yg berwarna warni dalam game ni berusaha utk mendapatkan telur, pastu baby hijau (pig) pula yg mesti d lastik sebab dorang yg jaga telur tu..syok la main lastik burung..hehe.. pastu game ni ada la level level yg makin susah..paling best dia punya sound effect sama ketawa si pig tu. adui..bikin panas ja. sebab pig tu ketawa "ngeh.ngeh.ngeh" dia ketawa tersengih. dlm game ni, kita kena lastik binaan yg melindungi pig pig itu sampai dorang mampus. haha
sapa yg da penah main sampai addicted tu tau la macam mana rasanya main game tu..
utk pengetahuan korang juga, game Angry Bird ni penah di calonkan bagi anugerah "Best Casual Game" semasa International Mobile Gaming Awards di Barcelona 2010, dan baru baru ni April 2011, Angry Birds memenangi anugerah "Best Game App" dan "App of the Year" di UK Appy Awards..hmmm..perlukah aku bgtau semua ni?? hehe..
kalau korang mahu buat patung Angry Birds ni sendiri, korang bole la tengok kat blog omputih ni
Obsessively Stitching kalau da siap bole jual..
mari kita tengok Angry Birds yg dapat di bela di rumah..
pig or babs.

tugas burung ni-wood beaker

mempunyai kepantasan terbang apabila korang 'klik'-maching bird
Ozlyn..haha..
burung satu ni (burung / birds ya) nama dia bukan Ozlyn tapi ni Ozlyn yg bagi..soo sweet..aku sayang banget sama dia. siapakah Ozlyn? Ozlyn ni good friend aku..dia d kelas BM aku d kelas P.Sosial. walaupun kami berlainan kelas, tapi kami KAWAN! hahaha..gedik. Ozlyn meminati game Angry Bird, apa apa pun "thanks Ozlyn!" sayang Ozlyn sangat sangat :)
tengok kek Angry Bird
ni la aku mau kasi si Ozlyn..hehe..
sekian saja cerita pasal Angry Birds..Angry Birds bagus utk release tension study ~fin~

This entry was posted . Bookmark the permalink.

12 thoughts on “:: Angry Bird!”

  1. >> Afiq : sama kot..sbb 1st time main la sampai mlm main game ni je. hahaha

    >> Zoul : tula..lagi2 yg binatang hijau tu. hahaha

    >> Anne : selamat bermain game..haha..jgn marah2 main game ni..

    >> Ezzaty : haha..addict tu bahaya tu..

  2. hallamak game ni,,,hahaha,,

    kat sini satu rumate sy men bendalah ni,,,

    gila addicted,,

    bila lagi banyak men lagi naik benci n bengang tahap gaban kat menatang "hidung" tu,,hohohoho

  3. >> Luqman Hakim : ahah! sy lagi la satu kelas duk main game ni..pastu binatang ijau tu memang buat marah..bkn birds yg marah..haha

  4. >> Mish : hehe..best main lastik2..sbb appreciation utk kawan sy yg bagi tu..

    >> Aina : mau juga buat tp esok..sbb esok kan Hari Ibu..heheheh..^^

  5. mcm bes je game nii.. nnti nak cari laa.. free2 bley main.. ekceli, sy ni jarang main game tp tgk kwn2 main game mcm bes je teringin lak.. hehe