:: love + break = life.



sekarang aku buat entri jiwang-jiwang..harap ada orang baca la kan utk share pengalaman..
tapi aku tak kisah, korang baca saja laa..hehe
bila time korang bercinta yg serius gila-gila sampai korang yakin boyfriend or girlfriend korang tu la bakal soulmate korang? 
kalau aku, aku penah ada someone yg aku anggap bakal soulmate aku nanti..
walaupun 2 tahun dan 5 bulan bercinta, tapi akhirnya aku dan someone ni tak bersama lagi sekarang..
walaupun bercinta tahap gaban, biar pun family masing-masing da tau tak semestinya dia akan jadi soulmate kita suatu hari nanti..lagi parah kalau kita cinta mati dan menaruh harapan yg tinggi ngan pasangan kita tu..kalau break kompom kita yg kecewa kan?
bagi aku la kan, lepas break kalau menangis tu confirm laa..bagi pompuan. ada yg dua tiga hari menangis..ada yg seminggu..ada yg dua bulan..wah..kalau camtu boleh kering mata kehabisan air..huhuhu..
masa break, mesti kita menyalahkan pasangan masing-masing..dua-dua tak mau mengalah..
masa tu pikir kesalahan orang lain tapi pernahkah kita terfikir kenangan manis masa berpacaran tu dulu?
kebanyakkan tidak..kadang-kadang kita betul, kadang-kadang kita salah..tapi manusia tak lari dari melakukan kesalahan..ada yg lepas break baru terfikir semua ni..
baru rasa nak kembali semula macam dulu-dulu..tengok gambar jap menangis, pastu rindu moment itu..
aku rasa lepas break ni hati kita mesti masih belum tenang, banyak tanda tanya kenapa kita di tinggalkan, masih memikirkan apa salah kita, masih ada peluang kah tak, dia masih sayang atau tak..


ada juga yg suka berdendam, tunjukkan kelemahan diri sendiri dan masih sakit hati ngan dia..
tu akan buat kita tambah sakit hati dan sentiasa teringakan dia..
untuk melupakan seseorang memang susah. lebih-lebih lagi kalau kita teringatkan kebaikan yg dia penah buat..
menangis berlebih-lebih tu tak perlu kot, menangis pun kalau dia tak mahu macam mana jugak kan..tapi kalau 2,3 hari lepas break kompom menangis la..pernah dengar orang cakap macam ni
" tak apa..nanti mesti dia akan cari kau balik" terus terang bila aku dengar ayat ni dari sapa-sapa pun aku akan menaruh harapan ngan ex plak..bila fikir balik, smua ni macam harapan palsu..
mengharap lebih-lebih takut kecewa ja..
so, life must be go on..jadi single tak semestinya tak disayangi dan di cintai..jodoh masing-masing ada yg datang lambat dan ada yg cepat..ingat 'lelaki baik hanya untuk perempuan yg  baik'.
paling penting Allah Maha Mengetahui..sekiranya kita break, Tuhan tahu mungkin dia tak sesuai dengan kita..dan ada lagi yg lebih sesuai dengan kita..sabarr..


(menulis dari pengalaman..) ^^

19 thoughts on “:: love + break = life.”

  1. thanks awk...sy baru pas break dgn org yg pernah berjanji utk menyunting sy menjadi yg halal utknya..betul,,moralnya,,jgn letak harapan yg terlalu tinggi sebab bila tak jadi,,rasa sakit + kecewa tu sgt3 lama dan susah dikikis..

  2. jadi single lagi best sebenarnya...

    jgn jd mcm kawan saya..sampai skrg mnysal kapel n xtw nk putuskan mcm mne sbb takut pmpn 2 sdey - true story...

  3. topimagine : aminn..semoga berkekalan..

    Mrs Caspian : yg penting kita kena kuat hati laa..kalau sedih, myb xdpt smbunyikn..but kita msti happy ngan khidupan skrg..klu tak..tensen jadinya..insya Allah nt ada ssorg akn hadir utk kita..^^

  4. nth..sebab bosan kot..haha

    orang bse kapel sebab lonely..bukan sbb prsaan sgt pon snrnye...then ble bosan..dorg tgl ah..
    sbb 2 kita kena sabar tunggu the 1..orang yang paling ngam n sebijik perangai cam kita...

  5. afiq : byk alasan camtu r sbb bosan..n then sy pon terasa..uhuk3..kena tinggal akibat bosan..
    skrg ni just sabar je la bak kata afiq, for sum one tu..huhu..

  6. pinung is vizard : waa..sadis juga..playgirl ka tu..or dia mau main2kan perasaan lelaki..ish3..sabo je la..huhu

  7. sedihnya....huhuhu


    xpe la...jom join contest ni dyg..jijah tag awk..

    http://nurazizahyahaya.blogspot.com/2011/03/my-love-at-first-sigh-was-contest.html

  8. walaupun Nurna da putus nga ex,,, tp kami still lagi cntact,,, as friend... rasanya xsalah kan kalau still kawan nga ex... ^_^

  9. nurna : x ada salah pun..sy pun mcm tu gak still kawan ngan ex..
    tp tahan2 hati la klu baru putus 2,3 mggu cm sy, sbb sy msh menaruh hrpn......tggu 2,3 thn bru ok kot..