:: seminggu sudah berlalu..

p/s : sila pakai kanta pembesar kalau x bleh baca tulisan d entri ni. tima kasih.


hari pertama sebagai pelajar degree, hari pertama tu boleh lagi main2, ketawa2 tanpa memikirkan masa hadapan sebab blum start kuliah. tapi masuk hari kedua, tugasan suda kena bagi. tapi jadual best lah..x padat pastu ada free time petang. free?? jangan harap la mau free time, apatah lagi mau menidurkan diri d waktu petang. time petang lain pulak aktivitinya, berdiskusi @ bincang ngan group. adehh..pastu cari bahan d library. malam pun ada lagi aktiviti, bukan aktiviti tidur tapi menyiapkan powerpoint untuk d bentang. ini baru namanya pelajar degree..haa..masa ni la aku akan sentiasa memikirkan rumah ku d kampung sanaaa..tapi sedarlah wahai diriku sendiri, ini la degree. mana lagi boleh main game everytime, blogging setiap masa, tengok wayang, gossip, online sampai x perasan d luar tu siang atau malam..hari ketiga, buat perkara yg sama seperti semalamnya. hari keempat, time ni just waktu tutorial. pembentangan hasil diskusi kami. hari kelima, lega sikitt. masa kuliah 2 jam, tutorial ngan encik tutor pun x lama. tengah hari pulak aku dah selesaikan satu misi. misi membayar bayaran laptop..kalau belum bayar memang akak Aeon tu asyik call aku. nipis dompet aku tau. nanti kau! huh. kesian, muda2 lagi da berhutang. tapi aku bayar laptop ngan duit sendiri, bukan duit orang tua. walaupun dorang mampu bayar abis laptop tu pun bukan dorang yg pakai laptop tu kan, aku jugak yg pakai. aku x la kata aku anak yg baik tapi buat la sesuatu yg boleh meringankan beban dorang. sebab lepas korang dapat kerja, korang yg tanggung orang tua korang. ingat tu. (harap x ada yg terasa, aku bukan kata kau. aku ingatkan diri sendiri) hehehe..
misi hujung minggu, siapkan esei TITAS 3 muka surat dengan tulisan tangan. x bole taip2. titik. wah seronoknya!


kucing pun pandai penat

This entry was posted . Bookmark the permalink.

6 thoughts on “:: seminggu sudah berlalu..”

  1. be strong dik..bolehnye...layankan jer..awl2 sem ni score kaci pecah panggung..huhuhu~~nanti dh hujung2 nak abes klau terkucil sket pun still boleh cover...

    P/S : Saya ni pelajar tahun akhir..yeye....abes sem ni abes ah...msti jeleskn?..huhuhu

  2. thannks bro..hehe..
    yup, btul tu. awal2 sem kena berabis skit la..sbb pasni kompom pointer x brp nk cun.
    sy jeles gak la
    tengok senior happy2 je.sy ada lagi 3 thn nk abis.....sobs3

  3. jul: paling ngalih..baru awal sem. ntah mcm mana ptghan sem..
    menguji kesabaran tul degree ni....

    bro : da abis study mesti rindu punya ngan kenangan2 time study..