:: rumor of online news.

macam biasa, tajuk in English entry in BM k. huhu..rumor atau pun dalam bahasa Melayu khabar angin..
dalam dunia maya ni ada banyak site yg x boleh d percayai termasuk la belog. belog?? ya, blog. sebab blog ni ada orang jujur dia letak entri yg betul2 berguna dan tempat sharing segala2nya. ada juga yg letak benda x senonoh dan penipuan. kenapa mesti letak perkara2 yg fake dan x benar? sebab untuk tarik perhatian para manusia d dunia ni untuk membaca dan pegi site mereka..maka, ramai la manusia yg ingin tau perkara tersebut berduyun-duyun ke site mereka ni..


contohnya, Sir Alex Ferguson kononnya berminat untuk menggantikan Van Der Sar dengan Encik Khairul Fahmi (KFCM) d kelab Manchester United. 
nampak macam real. sebab banyak kebetulan d situ, Van D.S nak bersara, KFCM pula namanya baru meningkat naik lepas kemenangan Malaysia dlm Piala Suzuki AFF. soo..pandai la dia mereka2 cerita..
baca entri lepas kat SINI. tapi cerita ni dah tamat ok.



terbaru! kononnya Mark Zuckerberg nak tutup Facebook sebab stress menguruskan FB ni. korang rasa betul kah tidak?? aku rasa fake jugak ni. baca berita tu kat SINI. ni pula wordpress. korang tau kan Mark Zuckerberg ni merupakan Billionaire termuda d dunia? x kan dia mau tutup Facebook sebab stress, sedangkan FB merupakan sumber kekayaan bliau? tapi x mustahil juga la mana tau kekayaan c Mark ni cukup untuk menyara hidupnya. pastu baca lagi kat SINI << menjelaskan FB ni x akan d tutup (owh ya, rajin2 la tekan SINI tu k, hehe..) well, kita tunggu dan lihat dulu pihak Facebook or Mark bagi keputusan.


klik untuk penglihatan yg jelas.
apa2 pun sebelum mempercayai sesuatu perkara, harus selidik dulu. klu x dapat selidik, tunggu la esok lusa mesti ada berita sebenar. kan2? tapi kalau FB tu mau kena tutup pun, susah mau contact kawan2 yg jauh, tapi dapat fokus study (konon). hehehe..

p/s : think before act.
it's all about my opinion k my dear readers..:)

18 thoughts on “:: rumor of online news.”

  1. owh..
    bgus tu nnt kita dpt tau news tu tipu or x kn?hehe

    read this :

    http://weeklyworldnews.com/headlines/27462/droids-help-kids-cheat/

  2. diana, mmg x penting pun
    tp brp ramai yg x pcya bnda ni n sgt ramai yg pcya...
    entri sy ni pun just m'yedarkan org
    pikir dlu sblm pcya bulat2..
    x gtu cik diana...:) :)

  3. dear mish : btul sgt tu mish..skrg ni zaman moden, klu x tau mmg tertipu..patutnya kita tau sbg p'guna tenet.huhu

    d_la : a'ah sampai nangis t'golek2..hehehe..btul apa yg awk kata tu tau..