:: ponsikang dah..

"paci elaun, ponsikang suda ni.." ponsikang tu maksud dia x ada duit. aku blaja dr tutor kami yg berbangsa Cina..sebutan lebih kurang macam tu la..
bila aku tengok FB macam2 nama yg ada unsur2 elaun contoh Cepatlah Elaun Keluar, Pemburu Elaun, pastu group pun ada yg kaitan ngan elaun..
apa sebenarnya motif aku buat entri ni??
macam biasa la merepek yg bukan2..hehe..aku baru saja (baru..okeh) tengok movie Unstoppable. orang lain tengok lama suda aku masih kebaruan..walaupun aku x tengok d panggung wayang or beli DVD original movie ni yg penting aku download movie ni tanpa keluarkan duit pun. hahaha..



best owh jalan crita Unstoppable ni..rasanya blum penah kot crita pasal keretapi kan? crita ni mengisahkan 2 orang hero Will Colson & Frank Barnes cuba menghentikan keretapi 777 yg  terlepas. keretapi ni jadi 'liar' bila brek tertukar terus mengalami kelajuan full throtle d landasan utama. (lain macam ja aku explain ni..) tapi memang best, mantap, n terbaekk la movie ni..banyak action n scene yg buat orang nerves time tengok movie ni..tapi aku lebih suka crita yg jenis2 macam ni la, x mengarut sangat n logik jugak la sket..kalau d ikutkan movie 2012 tuh, x menjadi kiamat tu..
berbalik kpd crita elaun, aku malas dan putus asa da mau pikir pasal elaun ni..aritu kabar angin Rabu kuar, pastu ada yg cakap Jumaat kuar..tunggu punya tunggu time tengah update blog ni, pun blum kuar..so, biar la yg penting aku dapat balik! (x bagus owh kan merungut pasal elaun, dah la kena bagi..uhuk3..perli diri sendiri)


selamat bercuti kepada sapa2 yg bercuti CNY..

7 thoughts on “:: ponsikang dah..”

  1. kira : BEST movie ni..hehe..:)

    tun teja : sama la kita..baru je isnin tu masuk..

    anat : best kan..thrill & suspen je tgk..

  2. cik tom : bukan lg macam, tp mmg best..klu tgk penuh mendebarkan gitu..hehe..

    bro ijat : ermm..ktorg lmbt dpt elaun..isnin tu bru kena kuarkan..huhu..nasib bek bkn pas CNY..