:: Penjual kedai ikut-ikut korang masa beli-belah

amboi. tajuk panjang gituu. hehe..
topik hari ini, penjual terikut-ikut korang masa beli-belah. apa perasaan korang?
pelik kan??
tapi masa nak tanya dorang, dorang tak ada pulak. ishh..
sangat merimaskan bila dorang ikut ikut kita masa tengok barang, baju, kasut, perfume. macam la kita nak mencuri kan..pastu dorang ikut tu ngan muka ketat. muka serius. macam mana orang nak beli kan dah la ikut ikut pastu buat muka macam tu. pelanggan pun lari macam tu..
maybe dorang tak nak kita try benda yg dijual tu kot.
satu lagi, dorang akan ikut kita round round kedai tu..macam stalker kan?

hahaha..yg ni lucu. dia yg stalker tapi tuduh orang tu stalker plak. adui..
maybe jugak bos dorang yg suruh buat macam ni supaya pelanggan tak curi or try, tapi kalau ada CCTV pun tak guna jugak CCTV tu di sana. kalau aku sorang sorang time shopping pastu dorang ikut, aku tengok kejap ja lepas tu aku keluar dari kedai tu. sapa suruh ikut ikut, aku pun malas mau beli..haha..
korang share la pengalaman korang masa beli belah. komen sikitt. hehe 
*selamat berhujung minggu!*


inginkan iPhone 4? klik sini dan dapatkannya hanya RM58 sebulan!

This entry was posted . Bookmark the permalink.

8 thoughts on “:: Penjual kedai ikut-ikut korang masa beli-belah”

  1. dyg, seriously, sy paling nda suka bila ini terjadi kepada sy.. kdg2 kalau sy rimas sy jalaaaan ja pusing2 tu kedai.. biar drg ikut di belakang. pastu kluar dri tu kedai.. huh! mcm la kita ni mo curi brg dorang.. *hahah mood tiba2 panas.

  2. adik Alia : len kali mesti bawak kawan ramai2 mesti dorang tak berani follow2..bgus lagi dorang follow blog dr follow kita. hahaha

    Afiq : biasa la..pompuan kan suka window shopping..sbb xde duit hahahaha..

    Fathia : bgus tu cara ko..len kali aku mau ikut cara ko..bawa dia pusing2 tu kdai..hahaha..trus dia pun emo ni..

  3. Zoul : hahaha..ko buli lagi psiko dorang suruh lari..hahaha

    Aina : paling la d CP tu macam smua kdai ni mcm tu juga..