:: fenomena dialog dalam hantu Kak Limah

sapa tak penah tengok movie Hantu Kak Limah Balik Umah? komprem semua penah tengok kan..sebab movie ni best giler giler sampai skarang ni sudah ada Fan Page kat FB..Fan Page Hantu Kak Limah Balik Umah dan paling femes skarang lepas ABPPBH si Usop Wilcha pun ada Fan Page dah..Usop Wilcha Fan Club
tak cukup dengan tu ada plak lagi dialog-dialog dalam movie tu dijadikan Like Page kat FB..
banyak sangat dialog tu yg memang orang akan ingat sebab lucu..walaupun menggunakan loghat Perak..
contoh lagi 


sila angkat tangan macam saye
ce cite ce cite
kite bakor jer
plawok plawok..
takde sivik punye orang, budaya kite wajah kite tau
soley-soley
kalau bisa aku cerita'in,pasti kalian enggak percaya
tu lah sekolah dulu tanak amik English education
heyy hantu jahat, nyah kau dari sini!
ini kaki tengok DVD ni
nampak beno nipunye
sabor je lah
jampinya silap
enjit enjit semut, sapa sakit naik atas
uii wanyinye, pakai sabun popinjey ke?

haa..ce klik ayat kat atas tu..terus pegi ke Like Pages..
skang ni senang je nak komen kawan-kawan kat FB..pakai ayat tu je..haha..
banyak lagi la ayat-ayat dari filem Kak Limah tu..memang jadi fenomena da kan..apa-apa pun filem kita, wajah kita..hehe..


~entri bersahaja walaupun tak ada input ilmiah..mengarut ja..sabo jela korang yg membaca..
mood hari ni sangat happy mau melancong ke blog orang~

28 thoughts on “:: fenomena dialog dalam hantu Kak Limah”

  1. >>Syukri : pengarah kreatif tu..


    >> Mohd Azhan : ada banyak da skrg ni..tadi sy tgk makin b'tambah like page tu..


    >> kira : c kira peminat berabis ni juga..ahaha

  2. >> afiq : haaa....usinnn....


    >> kira : tu la..haha..aku pun berabis ni like page2 yg ada ayat2 tuh..nnt senang mo komen2 kwn2 guna ayat tu ja..hahaha..

  3. >> ticer wan : nnt tgk ea ticer..best..lucu..hehe


    >> Amy Zana : tu la..banyak sangat like page dia..

    >> Shena Erfan : ha'ah..itula yg bebenonye..haha

  4. lom lunch lg...bekfes pon lambat td...kenyang lg...
    ank kak pon pakat ckp dialog hklbr ni. diorg x tgk pon lg cite ni...ntah mandai2 je...agaknye ikut kwn kat skul agaknye...

  5. taw xpe fenomena,ingt lg, cousin nohfee ckp "tah pape je cte ni" mse first day cte ni kluar. x sgke lak leh jd fenomena haha

  6. >> Nohfee : ha'a..tapi best giler la citer ni walaupun tgk banyak kali kan...:D
    " camtu le ceritanye " hehe ^^

  7. yup2,sbelum ni sana sini org ckp psl cerita hantu kak limah.skarang ni sana sini org ckp psl usop wilcha lepas die enteprem mase ABPBH aritu.hu3